30-06-08

Ruimte - Prijs van kleurkanaries.

Post: Ruimte - Prijs van kleurkanaries. 

 

Dag Mr.

 

Ik heb een nieuwe voliére geplaats van 13m lang 5m breed & 3 hoog mag ik daar 2 mannen & 5 kanarie vrouwtjes in steken of is dat te veel.
En wat kost nu een man of pop van Agaat Opaal kanarie.beste dank op voorhand voor de uitleg.

 

Dag mijnheer Birds2 ???,

 

Ik ben bang dat je in bewuste voliére die vogels nooit meer terug ziet. M.a.w. aan ruimte zal het hen duidelijk niet mankeren.

Wat nu de prijs van kanaries betreft.

Hangt een beetje af van wat je wenst te besteden en het doel dat U wenst te bereiken met bewuste kanaries. In geval van de Agaat Opaal, gaat het om een doordeweekse kleurmutatie die steeds volop op de markt voorradig is. Dus de handelaar vraagt meestal een aanvaardbare richtprijs.

PICT0009 - Blog
 

Wil je evenwel kanaries aanschaffen die meer de standaardeisen benaderen zal je daar ongetwijfeld wat meer voor moeten betalen. Dus laat ons zeggen dat de prijs varieert van gratis bij één of andere kennis, eventueel de prijs die de vogelhandelaar de kweker bied voor zijn overkweek. En dat schommelt ook sterk. Meestal zo van een euro of 5 tot 10 euro. Tot pakweg 100,00 € voor de kwalitatief betere vogels. Wat dat dan ook mag betekenen(kwalitatief betere?)! Hier is 50,00 € een richtprijs die naar mijn mening nog aanvaardbaar lijkt, altijd rekening houdend met de prijs/kwaliteit verhouding uiteraard! Soms is zelfs dat bedrag veel te hoog voor de aangeboden vogels.

 

Met sportieve groeten,

Guido Verswijvel


Dag Guido,

Van harte bedankt voor alle informatie.Zou ik daar 2 mannen en 5 a 6 vrouwen mogen insteken of beter 1 man & 3 vrouwen.De prijs dat die kweker vraagt is 20 € hij doet ook tetoonstellingen dus hoop ik dat het geen rommel is.

Dank u en tot hoor's. 

Groetjes Adelin 


Hoi Adelin,

De prijs vind ik persoonlijk aanvaardbaar.

Wat de mannen poppen verhouding betreft; 1 man en meerdere poppen sluit uit dat de mannen onderling gaan ruziën. Al kan af en toe een beetje gerommel uiteraard niet veel kwaad.

Lang geleden heb ik me wel eens laten aanpraten dat twee mannen in een kooi gegarandeerd ruzie betekend. Dus is misschien 3 mannen en een pop of 6 een betere samenstelling. Nog meer poppen kan ook.

Persoonlijk heb ik de ondervinding dat in het geval van meerdere mannen er onderling steeds een bepaalde rangorde wordt bedongen. Dus nu en dan wat heibel is daarbij nooit ver weg. Het blijft meestal maar bij dreigementen en wat heen en weer gepik. Als je van wat animo houdt in de volière kan het perfect.

Met sportieve groeten,

Guido


14:57 Gepost door Guido Verswijvel in Post: IN & UIT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: prijs, ruimte |  Facebook |